Kitüntetés a magyar-olasz kapcsolatok erősítéséért

2016. június 03.
Ossza meg ismerőseivel!

    Senjén Zsolt miniszterelnök-helyettes az Olasz Köztársaság nemzeti ünnepe alkalmából magas állami kitüntetés adott át Budapesten az Olasz Kulturális Intézetben rendezett ünnepségen június 2-án este.

    Paolo Petiziolnak az Assoziazione Culturale Mitteleuropa elnökének Áder János Magyarország köztársasági elnöke – Orbán Viktor miniszterelnök javaslatára – a Magyar Érdemrend Tisztikeresztje kitüntetést adományozta a magyar-olasz kapcsolatok fejlesztése és a közép-európai együttműködés erősítése érdekében kifejtett több évtizedes fáradhatatlan tevékenysége elismeréseként.

    Paolo Petiziol közgazdász, Friuli Venezia Giulia Tartomány és az Udinei Egyetem nemzetközi kapcsolatokért felelős tanácsadója, a közép-európai kulturális örökség és hagyományok ápolása terén szerzett kiemelkedő érdemeket. Az általa alapított egyesület rendezvényein mindig kiemelt szerepet szánt Magyarországnak. Mitteleuropa című folyóiratuk és Paolo Petiziol személy szerint is következetesen kiállt az elmúlt években az olasz sajtóban sokat támadott intézkedések korrekt és kiegyensúlyozott bemutatása mellett.

    (semjenzsolt.hu)