A magyar közösséggel ünnepelt Semjén Zsolt

2016. október 24.
Ossza meg ismerőseivel!

    A nemzetpolitikáért  felelős miniszterelnök-helyettes a százezres magyarságnak otthont adó Sao Pauló-ban ünnepelte az 1956-os forradalom 60. évfordulóját. Semjén Zsolt a város egyik leghíresebb iskolájában, a magyar alapítású Szent Imre Kollégiumban tartott megemlékezésen több mint 300 résztvevő előtt mondott ünnepi beszédet.

    A KDNP elnöke kiemelte, hogy a magyar nemzet csak a magyarországi, a Kárpát-medencei és a diaszpórában élő magyarság fennmaradásával tud tovább élni. Az ünnepségen Semjén Zsolt jelenlétében 23-an tettek állampolgársági esküt, és állami kitüntetés átadására is sor került, valamint bemutatták a “Magyarok – 1956” című, Sao Pauló-i magyarok visszaemlékezéseiből készült dokumentumfilmet.

    A magyar kormányfő helyettese az ünnep előestéjén meglátogatta a Rio de Janeiró-ban élő magyar közösséget, és megbeszélést folytatott Dom Orani Tempesta Rio de Janeiró-i érsekkel. A tárgyaláson megállapodtak arról, hogy a jövőben Magyarország nemzeti ünnepein a riói Megváltó Krisztus szobrát nemzeti színeinkkel fogják kivilágítani, ezzel is elismerve hazánk kereszténység védelmében tett erőfeszítéseit és a brazíliai magyar közösségek hozzájárulását az ország fejlődéséhez.

    (semjenzsolt.hu)