Az egyiptomi törvényhozás elnökét fogadta Semjén Zsolt

2016. november 24.
Ossza meg ismerőseivel!

    Ali Abdel Aal elnök vezetésével hivatalos látogatáson tartózkodik hazánkban az egyiptomi parlament delegációja.  Az észak-afrikai térségben meghatározó szerepet betöltő ország törvényhozásának vezető képviselőit az Országházban fogadta szerdán Semjén Zsolt.

    A megbeszélés során a magyar kormányfő helyettese méltatta, egyben Magyarország támogatásáról biztosította Egyiptom belpolitikai, biztonsági és gazdasági helyzetének konszolidálására tett erőfeszítéseit. Kifejtette, hogy Magyarország híd szerepet kíván betölteni Egyiptom számára az EU felé, megerősítette, hogy a kapcsolatok szorosabbra fűzését Brüsszelben is folyamatosan támogatjuk, megosztva tapasztalatainkat az unió felé való közeledésről.

    Ali Abdel Aal kifejtette, országa gazdasága számára nagy erőfeszítést jelent az ott lévő ötmillió menekült ellátása, az illegális migrációval és a terrorizmus fenyegetésével való mindennapos szembenézés, illetve a szárazföldi és tengeri határvédelem megerősített fenntartása.  Az egyiptomi törvényhozás elnöke beszámolt a legutóbbi választások eredményeként megalakul parlament összetételéről, melyben 39 kopt keresztény képviselő foglal helyet. Aláhúzta, Egyiptomban a vallások egyenrangúak, így a keresztényeket hitük miatt ne nem érheti hátrányos megkülönböztetés.

    (semjenzsolt.hu)