Semjén Zsolt fogadta Tunézia külügyminiszterét

2016. november 03.
Ossza meg ismerőseivel!

    A hivatalos látogatáson hazánkban tartózkodó tunéziai külügyminisztert fogadta a magyar kormányfő helyettese csütörtökön a Parlamentben. Az észak-afrikai ország diplomáciájának vezetője Khemaies Jhinaoui és Semjén Zsolt találkozóján a felek érintették a Tunéziában zajló politikai változásokat.

    A miniszterelnök-helyettes kijelentette, támogatjuk Tunéziát a demokrácia melletti elkötelezettségében, és elismeréssel tekintünk a 2014. évi  szabad választások sikeres lebonyolítására. Hozzátette, Magyarország megértéssel tekint a történelmi fordulatra, hiszen maga is negyed százada élte át a diktatúrából a demokráciába vezető út nehézségeit.

    Semjén Zsolt kijelentette, támogatjuk Tunézia és az EU kapcsolatainak szorosabbra fűzését, és kiemelte, hogy a V4 országok erősödő gazdaságai kiemelkednek az európai átlagból. A tunéziai külügyminiszter köszönetét fejezte ki, hogy a Stipendium Hungaricum ösztöndíj program keretében Magyarország az eddiginél több, immár 150 tunéziai diák számára kínál továbbtanulási lehetőséget a hazai felsőoktatási intézményekben.

    (Forrás: kormany.hu)