Ülésezett a KDNP Országos Választmánya

2016. december 05.
Ossza meg ismerőseivel!

    Ülésezett a Kereszténydemokrata Néppárt Országos Választmánya szombaton, ahol a küldöttek többek között Semjén Zsolt pártelnök, miniszterelnök-helyettes; Harrach Péter parlamenti frakcióvezető, a Magyar Kereszténydemokrata Szövetség elnöke; Latorcai János, az Országgyűlés elnöke, a KDNP Országos Választmányának elnöke és Simicskó István KDNP-alelnök, honvédelmi miniszter beszámolóját is meghallgathatták az aktuális politikai kérdésekről.

    Ülést tartott a Kereszténydemokrata Néppárt Országos Választmánya szombaton Budapesten, amelyet Latorcai János, a választmány elnöke nyitott meg, beszédében rávilágítva a kereszténydemokrácia működésére ható hazai és nemzetközi folyamatokra.

    A küldötteket Harrach Péter, a párt parlamenti képviselőcsoportjának vezetője, Mészáros József, a Barankovics István Alapítvány elnöke, Nacsa Lőrinc az Ifjúsági Kereszténydemokrata Szövetség elnöke köszöntötte és tájékoztatta.

    A rendezvény második felében Semjén Zsolt pártelnök, miniszterelnök-helyettes tartott beszámolót az aktuális politikai kérdésekről és tennivalókról. Hasonló témában tartott előadást és helyzetértékelést Simicskó István, a honvédelmi tárca vezetője is. A tanácskozáson szóba kerültek többek között az árubemutatók szabályozása kapcsán elért eredmények és a további tervek a fogyasztóvédelem megerősítésének irányába. Megfogalmazódott a szándék, hogy az internetes csalások elleni hatékonyabb fellépést segítse jogalkotói munkájával a parlamenti frakció. A jelenlévők áttekintették a családi csőd intézményének bevezetése óta összegyűlt tapasztalatokat és a kiszolgáltatottak könnyebb hozzáférési lehetőségét a segítség ezen formájához. Szóba került a korábban gyermeket vállalt, már nyugdíjas korú szülők elismerésének lehetősége, ennek lehetséges módozatai. Ma hazánk legégetőbb problémája, és emiatt megkerülhetetlen kérdése az aggasztó demográfiai helyzet, amely kapcsán a pártszövetség cselekvési lehetőségeiről is tárgyaltak.

    (Forrás: kdnp.hu)